FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
HR is conservatief, zegt Peter Hinssen
published by , on 28/05/2015

De Belgische/Vaamse maar internationaal gerenommeerd technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen werd in De Tijd 23 mei laatstleden geïnterviewd naar aanleiding van zijn nieuw boek (The network always wins. How to survive in the age of uncertainty, uitgegeven bij Mc Graw Hill – verschijnt in september in het Nederlands).

In dat vraaggesprek, van 2 pagina lang, zegt hij onder meer het volgende:

“De conservatiefste reacties krijg ik van HR-mensen. Zij zijn vaak degenen die nog jet meest vasthouden aan structuren, hiërarchische lagen en functieomschrijvingen. Dat baart me zorgen, want zij zouden moeten voorop lopen. Het is niet door een open landschap te creëren en een pingpongtafel te zetten dat je de bedrijfscultuur verandert en de ‘start-up’-mentaliteit terughaalt. Als het alleen dat is, werkt het averechts. De frustraties worden groter, mensen gaan zich nog meer in hun silo’s opsluiten.”

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.