FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
HR Marketing werkt ! Bijvoorbeeld bij TriFinance
published by , on 01/11/2014

Door Bert Kok (TalmarkBrothers)

‘Groei realiseren door de groei van je medewerkers’ zo luidt de filosofie van TriFinance. Deze filosofie loopt als een rode draad door het Nederlands-Belgische consultancykantoor. Zij geven ondersteuning aan financiële afdelingen van bedrijven. De organisatie telt 550 werknemers die ze als haar belangrijkste kapitaal beschouwen.

Wij kregen de taak om de filosofiegedachte te vertalen naar een vernieuwd communicatieconcept en deze als eerste te verwerken in een nieuwe meertalige website voor zowel Nederland als België.

Vooraf

Voordat we begonnen hebben we diverse gesprekken gevoerd binnen de organisatie. Ik vind dat je het DNA van de mensen binnen de organisatie goed moet begrijpen voordat je aan een concept kunt beginnen. Tijdens deze gesprekken viel ons op dat de filosofieën waar het bedrijf rijkelijk mee strooit geen luchtfietserij is. De mensen geloven echt in de werkwijze en omarmen de filosofie.

Wij vonden in het begin dat TriFinance veel communiceerde met terminologie (Blue chip boutiques, MeInc, Hub filosofie, transition&support), wat op zich prima uit te leggen is als je bij de klant aan tafel zit, maar wel lastig is in de externe communicatie naar de doelgroep. Die zoekt nu eenmaal vanuit het gebruikelijke. Ook voor wat betreft de filosofieën moet je uitkijken dat je niet gaat ‘zweven’. Want juist TriFinance geeft aan dat ze ‘hands-on’ en pragmatisch werken. Iets wat ze juist niet willen zijn is een logge organisatie. De uitdaging begrijp je dan wel.

Als creatief verantwoordelijke voelde ik me snel thuis binnen deze organisatie, niet alleen vanwege de eigenzinnige manier van werken maar ze hechten ook veel waarde aan een goed communicatie-concept. Een website bouwen, ja, dat geloven ze wel, maar om onze boodschap over de bühne te brengen daar is wel meer voor nodig dan een simpel beeld. Mooi. Wat ook fijn was (en nog steeds is) dat het projectteam waarmee ik tot nu toe werkte uit zeer gedreven professionals bestaat die werken volgens CoCreatie; iedereen heeft invloed op het proces om te komen tot het juiste concept.

Communicatieconcept

Als een bedrijf roept in een artikel dat ‘medewerkers belangrijker zijn dan klanten’ dan vind ik dat getuigen van lef. Dat je deze medewerkers dan ook centraal in je communicatie plaatst is het bewijs dat je dit ook echt meent.

Het communicatiebeeld is (hoe kan het ook anders) bedacht rondom de medewerker van TriFinance. Hij of zij is geplaatst in een omgeving waar mensen elkaar tegenkomen. Op straat, bij de metro of treinstation, op het vliegveld. Middenin de wereld waar mensen hun eigen weg volgen om verder te komen op hun reis. Bij TriFinance noemen ze dat de CareerHub, een kruispunt waarop iemand richting kan kiezen om door te groeien in zijn carrière als Finance professional.

Met de nodige perspectief versterken we de positie in het midden en geven we het beeld de nodige dynamiek. Elke medewerker brengt ook haar/zijn eigen filosofie gedacht met zich mee. Ze krijgen immers de ruimte om te groeien en dan moet je ook een eigen karakter de ruimte kunnen geven.

De rode draad in het beeld koppelt alle medewerkers aan de bijbehorende business unit waar ze deel van uitmaken, maar vooral ook aan elkaar, want TriFinance is uiteindelijk ook een netwerkorganisatie die cocreatie hoog in het vaandel heeft staan.

De terminologie is door diverse leuke video’s toegankelijker gemaakt en in de site wordt deze niet meer als navigatie gebruikt maar in de content toegelicht waar nodig.

Homepage TriFinanceTechniek

De website is responsive gemaakt, dus geschikt voor tablet, phone en desktop. De site draait op CMS2GO® en daarbinnen is het recruitment systeem van carerix volledig geïntegreerd. Vacatures worden nu veel toegankelijker en slimmer ontsloten via de site dan voorheen. Sollicitaties worden direct opgenomen in Carerix, of ze nu via LinkedIn solliciteren (via mobile) komen of via de desktop met reguliere CV.

 

Zie www.trifinance.be of www.trifinance.nl voor het resultaat.

——————————————————————————————————

TriFinance verzorgt tijdens de HRM Inspiration Day van 13/11/2014 een Master class over het belang van Employer branding en HR marketing.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.