FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Vreemdste jobinterview ooit
published by , on 20/02/2013

Door Bert Callens (Creative Criminals)

Heineken zocht onlangs een executive voor hun marketing team te versterken. Maar hoe de geschikte persoon vinden, wanneer elke kandidaat steevast dezelfde antwoorden geeft, zoals: “Mijn slechtste kwaliteit? Koppig.”. Daarop vond het biermerk een alternatieve selectiemethode, eentje die de kandidaten niet meteen zagen aankomen..

Zo werden ze ontvangen door een secretaresse die hun hand vasthield terwijl de kandidaat naar de HR-manager werd gewandeld. Aangekomen in het kantoor, viel de interviewer opeens flauw en op het einde brak er opeens een brand uit.

Allemaal om te zien wat de reactie was van de kandidaten. Het hele gebeuren werd opgenomen met een verborgen camera, waarna de werknemers van Heineken konden stemmen op hun favoriet. Nadien wordt duidelijk waarom exact deze situaties in scene werden gezet en moet de favoriet een laatste test ondergaan.

(deze blog verscheen oorspronkelijk op de marketingblog van standdaard.be)

Reactions (1)

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.