FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
CHO oftwel Chief Happiness Officer
published by , on 20/06/2008

happy-hour.jpgVia een van mijn Nederlandse netwerkcontacten Erno Hannink, kreeg ik het volgende persberichtje binnen:

Stel je eens even voor. Je ligt op maandagmorgen in je bed en denkt: ‘Ja! Ik mag deze week naar mijn werk!’ Het kan niet alleen, het moet ook. Dat zegt Alexander Kjerulf, de Chief Happiness Officer, in de deze week verschenen Nederlandse vertaling van zijn boek ‘Happy Hour is 9 to 5’. Het motto van het boek luidt ‘Leer te houden van je baan, te houden van je leven en te knallen op je werk.’

De Deen Kjerulf is sinds enkele jaren fulltime adviseur op het gebied van geluk op het werk. Hij werkte voor en met klanten als IBM, Lego, DaimlerChrysler, PriceWaterhouseCoopers en Pfizer. Volgens Kjerulf is met de opvolging van de industriële revolutie door de kenniseconomie het belang van geluk op het werk groter dan ooit. Gelukkige werknemers ervaren dat ze succesvoller en energieker zijn, gezonder en creatiever, dat ze betere relaties hebben met collegae en klanten, minder stress ervaren en meer plezier hebben. Maar geluk op het werk is ook onontbeerlijk voor organisaties. Zij zullen ervaren dat hun medewerkers loyaler en meer betrokken zijn. Als aantrekkelijke werkgever hebben ze minder moeite personeel te vinden en vast te houden. Hun medewerkers zijn bovendien minder vaak ziek. Gelukkige organisaties zijn flexibeler en innovatiever, kennen een hogere productiviteit en hebben tevreden klanten.

De conclusie van Kjerulf luidt: alleen gelukkige organisaties zullen overleven. In het boek beschrijft de auteur welke methodes en houdingen bijdragen aan meer geluk op het werk. Lezers worden bovendien met een praktisch model uitgenodigd een geluksplan te maken.’Happy Hour is 9 to 5′ verscheen in 2006 en werd eerder vertaald in het Deens en het Spaans. Aan vertalingen in het Chinees, Indonesisch, Noors en Zweeds wordt momenteel gewerkt. Door de groeiende internationale belangstelling voor zijn werk, wordt Kjerulf steeds vaker overal ter wereld als spreker uitgenodigd op symposia en congressen. In november bezoekt de auteur Nederland.’Happy hour is van 9 tot 5′ van Alexander Kjerulf (vertaling Monique Scholtz) is verschenen bij Lulu.com en kost EUR 22,10 als paperback (exclusief verzendkosten) of EUR 15,30 als pdf-download. De Nederlandse tekst is ook gratis beschikbaar op www.happyhourisvan9tot5.nl. Op zijn weblog Positivesharing.com deelt de auteur wekelijks zijn nieuwste inzichten en ervaringen.–

Het boek moet ik nog lezen maar de titel lijkt alvast heel aanlokkelijk- geef toe: wie zou er niet met een kaartje van Chief Happiness Officer willen rondlopen? Net nu we de functie van CNO -Chief Networking Officer- een beetje onder de knie krijgen, komt er een andere Chief tevoorschijn.. maar ik denk dat deze minder weerstand zal oproepen bij het personeel :-)

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.