FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Moeders zijn megamanagers
published by , on 10/06/2008

Ik blijf maar verhalen lezen over overspannen werkende moeders die hun single collega’s benijden. ‘Het allemaal willen’ – een succesvolle carrière, een huis en kinderen – is blijkbaar niet langer een optie. Zelfs de uitgevers van Vacature vertellen me dat de gemiddelde lezer meer interesse toont voor werkgerelateerde stress dan voor de toestand van de Belgische economie.

Wel, ik ben het daar niet mee eens. Het is zelfs zo dat mijn eigen organisatie in de VS onderzoek heeft gedaan waaruit blijkt dat moeder zijn dé manier bij uitstek is om ook op zakelijk vlak successen te boeken. Inderdaad! Het hebben van kinderen maakt een betere manager van je, dankzij alles wat een moeder leert terwijl ze haar kroost grootbrengt.

Gelooft u me niet? Denk hier dan eens over na:

 • Als je succesvol omgaat met problemen binnen het gezin, nemen je eigenwaarde en zelfvertrouwen toe, zodat je vanuit psychologisch oogpunt beter gewapend bent om uitdagingen op het werk aan te gaan
 • Gezinsleden leveren waardevol werkadvies en contacten op, en je kunt bij hen ook je emoties kwijt rond stressende situaties op het werk. Conversaties van het type ‘je gelooft niet wat ik vandaag weer heb meegemaakt…’
 • Als je thuis gelukkig bent, kun je ook beter omgaan met stresssituaties op het werk, en heb je minder last van stress dan andere werknemers
 • Als je minder last hebt van stress ga je creatiever denken en beslissingen nemen, en blijf je minder vaak thuis
 • Vaardigheden, verworven in de thuissituatie (multitasking, ontwikkelen van anderen, onderhandelen) dragen rechtstreeks bij tot een efficiënter prestatievermogen in de leidinggevende functie op het werk.

Bekijk het zo eens:

 • De volgende keer dat je onderhandelt over het zakgeld van je kind, denk er dan eens aan wat voor nuttige voorbereiding dit is op een gesprek over opslag met je baas.
 • Als je het huiswerk van je zoontje controleert, beschouw dat dan niet als een karwei, nee, zie het als een kans om iemand iets bij te brengen
 • Echt genoeg van je baas? Denk er dan eens aan hoeveel geluk je hebt dat er iemand is op wie je al die woede kunt afreageren.

Inderdaad, elke crisis en elke ervaring thuis zijn een onderdeel van je carrièreleercurve.

Ik bedoel maar, al die alleenstaande jonge vrouwen die alleen thuis zitten in hun ordelijke, kraaknette appartement vol designerspullen, met een goed boek, een film met George Clooney en een kat als gezelschap, weten gewoon niet wat ze missen – toch?

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

  Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

  View Results

  Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.