FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Train de (gilde)leiders van de gamertoekomst
published by , on 05/04/2008

Het is zover. Een lid van de G(amer)-generatie heeft zijn cv op Monsterboard gezet met de specifieke vermelding:

marc1.bmp

Als Training Manager kun je maar beter mee zijn met deze ontwikkeling, want die Gildeleider komt strakjes uw eigen gilde misschien wel beheren. U kunt ook meteen beter weten dat World of Warcraft (voor de vrienden WoW) een klassengebaseerde MMORPG is. Een Massively Multiplayer Online Role Playing Game. Dat werkt zo: je komt in een virtuele wereld terecht en wordt daar de schepper van je eigen personage. Dat ‘karakter’ kan vrijelijk rondlopen in die wereld, die altijd online is. In het spel draait het er in principe om je karakter verder te ontwikkelen. Hoe meer je speelt, hoe sterker je karakter wordt, hoe verder je komt in de wereld. De jongeling die hierboven vermeld werd en verdere studies niet doorzette, stootte wel door tot een leiderschap over 80 mensen.

marc2.jpg

Logisch dat zo’n mensen andere en voor het bedrijfsleven zeer bruikbare competenties zullen hebben. Het aansturen van een telewerkers-team b.v. laat je allicht beter aan zo iemand over.

Die werknemers van de toekomst, het is een zeer boeiende materie. In deze blog heb ik er al verscheidene keren toe opgeroepen zich voor te bereiden op de komst van die spelletjesgeesten. Mooi materiaal hierover vond ik bij Gamespace van David B. Nieborg en vooral de leerrijke presentatie De Betrokken Gamer? De inzet van inzichten uit de game cultuur voor marketing.

Bent u Klaar voor de ‘Participation Culture’ ? Wees gerust, binnen 5 jaren heeft u ze over de vloer, de mensen die komen uit De wereld die gaming heet.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.