FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Lifehacking, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan ?
published by , on 22/03/2008

Hebt u het soms ook zo moeilijk met uw weg te vinden in de daglijkse overvloed aan informatie? Loopt uw mailbox ook over? En verspilt u ook waardevolle tijd in het internet-doolhof? Verlangt u naar meer overzicht en controle op het gebied van (elektronische) informatie? 

Dan is het tijd dat u kennis maken met Lifehacking! 

De term “Lifehacking” werd voor het eerst door de Britse jounalist Danny O’Brien geïntroduceerd. Initieel ging het over kleine programma’s die allerlei taken overnemen om grote hoeveelheden informatie te verwerken op een eenvoudige manier. Een voorbeeldje hiervan zijn RSS feeds waarmee men zich heel makkelijk kan ‘abonneren’ op honderden websites. Telkens er een voor u relevant artikel verschijnt, krijgt u dit in uw RSS Reader (bv. GoogleReader) te zien, zonder dat u al deze sites zelf hoeft af te schuimen. Tijdswinst gegarandeerd! 

Vandaag gaat Lifehacking nog een stuk verder. Volgens Martijn Aslander, één van de bekendste Nederlandse netwerkers én lifehackers gaat het over méér doen, in minder tijd met minder stress, zodat men slim kan bewegen in de informatie en de netwerksamenleving. Bovendien hoef men meestal geen technische kennis te hebben om zijn leven aangenamer te maken met Lifehacking. 

Enkele voorbeelden:

Open snel een folder met je favoriete bestanden (Taco Oosterkamp) (Windows)
Snel PDF-paginas samenvoegen uit verschillende documenten (Martijn Aslander) (Apple)
10 handige emailadressen zonder internettoegang (Frank Meeuwsen)
Get Higher-Resolution YouTube Videos with a URL Hack (Kevin Purdy)
In 10 stappen naar een simpele werkomgeving (Simplify Life

Wie meer wil weten en interesse heeft om Lifehacking aan het werk te zien, kan zich inschrijven voor de Lifehacking Academy. Op 17 april wordt er in Amsterdam een niet-te-missen event georganiseerd. Ik zal er alvast aanwezig zijn ;-)

 P.S. HRMinfo.net en HRMblogs.com bieden (als enige onafhankelijke HR-vaksites in dit land) ook RSS-feeds aan. Zie HRMinfo.net/RSS & HRMblogs.com/RSS. Men kan er zich ‘abonneren’ op de feed(s) naar keuze. Selecties zijn mogelijk op basis van onderwerp, taal en origine van de berichten.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.