FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
50% van de onderzochte bedrijven reageert niet op een sollicitatie
published by , on 31/01/2008

Digitaal-Werven (*) heeft de afgelopen twee maanden meer dan 100 recruitmentsites van Nederlandse bedrijven geëvalueerd. Deze wervingssites zijn op basis van 51 criteria beoordeeld. Hierbij is niet enkel naar de website zelf gekeken, maar ook naar het online sollicitatieproces inclusief de reacties op sollicitaties van de onderzoekers.

De resultaten van het onderzoek over de kwaliteit van de wervingssites van Nederland zijn ronduit teleurstellend te noemen. Ongeveer 50% van de onderzochte bedrijven reageert niet op een sollicitatie. In totaal scoort ruim 1/3 van de onderzochte websites een onvoldoende in het onderzoek.

Er zijn uiteraard ook positieve uitzonderingen, welke genomineerd zijn voor de titel ‘Beste recruitmentsite van Nederland’.

De genomineerde bedrijven zijn (in alfabetische volgorde):

– Achmea
– CMS Derks Star Busmann
– De Brauw Blackstone Westbroek
– Heineken
– LogicaCMG
– Ordina
– Reed Business
– Sogeti
– Sogyo

Omdat Digitaal-Werven gelooft dat je niet alles kan ondervangen in een onderzoek op basis van objectief meetbare criteria worden deze 9 genomineerden voorgelegd aan een jury. De jury bestaat uit arbeidsmarktcommunicatie deskundigen, designers, een usability expert, een headhunter en een student. De jury zal op 11 maart tijdens het Digitaal-Werven event bekend maken welke van deze genomineerde de prijs voor de beste wervingssite van Nederland in ontvangst mag nemen.

(*) Digitaal Werven is een initiatief van Bas van de Haterd, het enfant terrible van de Nederlandse rekruteringsmarkt.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.