FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Hoe blijf je in contact met je netwerk?
published by , on 19/12/2007

62.jpgEen vraag die mij regelmatig wordt gesteld is: hoe blijf je nu in contact met al die mensen die je kent van op een virtueel netwerk? Wel, een van de dingen die je kunt doen is hen een mailtje sturen op hun verjaardag bijvoorbeeld. Gisteren blies ik zelf 32 kaarsjes uit, en hoewel ik mij verwachtte aan enkele mails en smsjes, was ik verbaasd toen ik mijn mailbox open deed:
62 mails! Natuurlijk kwamen een aantal mails van mensen die ik persoonlijk kende en in het echte leven ook al ontmoet heb, maar de meerderheid kwam van online contacten .

Voor de aardigheid heb ik gecheckt via welke weg (welk sociaal netwerk) de mails verstuurd waren, want hoewel de meeste sociale netwerken de mogelijkheid bieden om een reminder service in te stellen (een soort van alarm voor de verjaardag van je online vrienden), staken enkele netwerken er met kop en schouders bovenuit:

 • Plaxo is duidelijk het meest populair: 33 mailtjes met verjaardagskaart komen via hen
 • Op de tweede plaats komt Facebook: 9 mails zonder kaartje
 • Hyves komt op de derde plaats met 2 boodschappen
 • SNATW stuurde 1 mailtje
 • Alle anderen (inclusief SMS): 17 mails

…of hoe je via sociale netwerken ook mensen offline kunt plezier doen :-)

Reactions (1)
 • Marc Ernst says:

  An,

  normaal dat je de meeste verjaardagswensen via Plaxo kreeg. Plaxo is, voor zover mij bekend, ook de enige die over een functionaliteit beschikt om dit te faciliteren. Je kan die ‘birthday alerts’ zelf integreren in je Outlook en bij de dagelijkse openening er van krijg je een lijst van wie over x-aantal dagen (doorgaans zeven) verjaart.

  P.S. Sorry dat ik je verjaardag over het hoofd zag. Maar je zit niet tussen mijn Plaxo-contacten :-). Via LinkedIn & iRamblas, van HRMinfo.net, zijn we wel geconecteerd. Maar bij deze alsnog: happy birthday !

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

  Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

  View Results

  Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.