FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Tommeke toch!
published by , on 15/12/2007

Ik weet het wel, u heeft me niets gevraagd. Toch kan ik het niet laten om een van de mensen die ik sterk bewonder aan u voor te stellen: Tom Foster.

tom_photo_000.gif

Googelen helpt niet, u vindt maar 1 referentie, en toch zit daar ver in Amerika en in alle bescheidenheid (toch niet typisch Amerikaans) deze goudklomp van een consultant. Je vindt over die man geen waaw-achtige biografie op zijn

managementblog_logo.jpg

We moeten het stellen met “Tom Foster spends most of his time talking with managers and business owners. The conversations are about business lives and personal lives, goals, objectives and measuring performance. In short, transforming groups of people into teams working together.

Sometimes we make great strides understanding this management stuff, other times it’s measured in very short inches. But in all of this conversation, there are things that we learn. This blog is that part of the conversation I can share. Often, I change the names to protect the guilty, but this is real life inside of real companies“.

Ik ken niemand anders die zo helder en confronterend kan zijn. Elke morgen stuurt hij me zijn laatste blogstukje waarin een of andere would-be supervisor of manager via Socratische vragen op de grill wordt gelegd. Beetje bij beetje groeit bij zijn vraagslachtoffers het besef dat ze de elementaire beginselen met voeten treden. Iedere keer weer leer ik iets van hem, en iedere keer weer voel ik dat zijn verhalen (niet meer dan 20 regels lang) recht van de werkvloer komen. Geen dwaze of vergezochte verhalen van een consultant die een paar boekjes heeft gelezen en zich dan maar voorneemt om anderen te gaan vertellen hoe ze het moeten gaan doen.

Bescheidenheid, da’s een van de belangrijkste kenmerken van een consultant, zoals Luc Galoppin ons beschrijft in zijn leuke stukje Open Letter To My Colleagues (Incl. Myself)

Mag ik u aanraden om niet te twijfelen en de Foster wijsheid dagelijks op u te laten neerdruppelen?

Of misschien verkiest u om wijze Tom een vraag te stellen?

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.