FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Moed Garry
published by , on 10/12/2007

Vorige week maandag moet zowat de meest fantastische dag uit mijn hele ondernemerscarrière geweest zijn. U hebt er misschien van gehoord: ik had schaaklegende en Russisch presidentskandidaat Garry Kasparov op bezoek. We hadden hem uitgenodigd voor een persconferentie en schaakdemonstratie in het Antwerpse. Hij nam het simultaan op tegen 24 bedrijfsleiders en managers. Ik hoef u niet te vertellen wie er aan het langste eind trok.

Het hele evenement illustreert voor mij nog maar eens wat mensen kunnen bereiken als ze samen ergens de schouders onderzetten en het eigenbelang opzij schuiven. In deze tijden van moeizame regeringsonderhandelingen klinkt het als een veel te vroege en misschien melige Kerstboodschap. Maar goed: onthoud vooral dat het geheel altijd meer is dan de som der delen.

En ik zou meteen ook elke ondernemer willen aanraden om op tijd en stond een groot feest te bouwen. Volgens mij bestaat er geen betere teambuildingactiviteit. Natuurlijk brengt het heel wat stress met zich mee, maar je creëert wel een soort groepsgevoel dat met geen pen te beschrijven valt. “We hebben het toch maar gedaan samen.”, klinkt het dan in de gangen. En je merkt dat mensen zich met plezier identificeren met je bedrijf en met hun collega’s. Inzake retentiebeleid kan dat tellen.

Intussen loop ik al twee weken op wolken. Een soort high, zeg maar, die zich installeerde bij aanvang van het evenement. De weken ervoor waren ronduit slopend geweest, maar eind goed, al goed. Niet? Ik krijg bovendien nog steeds heel wat felicitaties binnen van andere ondernemers. Een hart onder de riem, zoveel is zeker.

Maar eerlijk is eerlijk en ik zou geen goede bedrijfsleider zijn als ik niet even een kleine correctie aanbreng en het licht van de schijnwerpers deel met een aantal andere mensen. CVWarehouse dat is niet alleen mezelf, maar een sterk team van gekwalificeerde mensen die elk op hun manier een steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van deze onderneming. En geloof me, al lijkt het op tv erg vlotjes te lopen, vanzelf gaat het allemaal niet. Collega’s en vrienden: bedankt voor de hulp!

Ik ben er alleszins van overtuigd dat Kasparov ons vanuit ondernemersperspectief heel wat meer heeft opgeleverd dan nationale mediabelangstelling en dito roem. Natuurlijk was het ons daarom te doen, maar de positieve neveneffecten die zich intern bij CVWarehouse laten voelen zijn mooi meegenomen.

19/11 wordt een dag om te koesteren. Hopelijk denkt ook Kasparov daar zo over. Nog geen week na het toernooi zit hij al in een Russische cel omdat hij durft voor zijn mening uit te komen. Weg high, ik sta meteen met beide voeten terug op de grond. Voor iemand die elke week ongezouten haar mening mag ventileren in deze column, komt dergelijke censuur erg hard aan. Moed, Garry.

(Deze column verscheen eerder in De Tijd)

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.