FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Map your thoughts: Exploratree beta
published by , on 19/11/2007

exploratree.jpg

 Futurelab lanceerde eind vorige maand de gratis online tool “Exploratree beta”. Het centrale concept in Exploratree beta zijn ‘thinking guides’, deze term vraagt misschien om een verduidelijking: thinking guides zijn tools of frameworks voor het nemen van weldoordachte beslissingen waarin verschillende aspecten en perspectieven overwogen zijn. 
Met Exploratree beta kan je thinking guides aanmaken, gebruiken en downloaden. Je kan opteren om vanaf templates of vanaf een blanco pagina te starten. Momenteel zijn er een 25-tal templates beschikbaar, deze templates zijn ontstaan op basis van de resultaten van een 3 jaar durend onderzoek van FutureLab.

Op dit moment is de tool redelijk ‘basic’ en zijn er nog enkele gebreken (in Firefox ben ik er toch meerdere tegengekomen) maar we spreken dan ook van een beta versie. Het concept ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

De homepagina van Exploratree:

ex1.jpg

Enkele voorbeelden van standaard templates:

Knowing trees template
Helpt om te denken over vragen of problemen en om bronnen of bewijsmateriaal te identificeren om de ideeën te ondersteunen.

ex2.jpg

Examine existing and new ideas template
Om bewijzen en tegenstrijdige standpunten te onderzoeken en vervolgens nieuwe ideeën te bedenken.

ex3.jpg

Thinking actively in a social context template
Helpt om te denken en te communiceren over onderwerpen, problemen etc.

ex4.jpg

website: www.exploratree.org.uk

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.