FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Dans de eigentijdse iPod
published by , on 19/11/2007

ipod.jpg

Terwijl ik dit stukje schrijf zit ik tegenover mijn zestienjarige zoon, Jasper. Eigenlijk een goede gast. Onze generaties liggen nogal wat jaartjes uit elkaar. In het verre 1973 was ik zijn gelijke. Zoals alleen pubers dat kunnen heeft hij dat tijdvak met harde beslistheid omgedoopt tot ‘ ridikuul‘. Als ik erover vertel klinkt er gegarandeerd stekend hoongelach. ‘Hoezo, jij ging naar T-Dansants?‘ (een groot dansmens ben ik nooit geworden. Een slow redde ik nog net). ‘Hoezo jullie dansten slows? Dat is toch helemaal out, man‘. Mijn kinderen noemen me wel vaker ‘man’. Biologisch gezien kan ik daar weinig tegen inbrengen.
Maar to the training point: ik gniffel wel eens als ik aan hen denk (bij ons gebeurt de puberteit wegens tweelingschap in stereo), maar ook aan u, Training Manager. Na nog wat studeren komen ze bij u aankloppen. Pas maar op, ze voelen van ver of u cool bent en een zekere staat van geëvolueerdheid heeft verworven op het vlak van ook al coole nieuwe media. Reken maar dat ze benieuwd zullen zijn naar de stand van videopodcasts in uw organisatie. Vlug, snel, ze komen eraan. Lees als voorbereiding onverwijld Great HR Podcast Ideas en Video iPods in Training, man.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.