FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Hoe authenticiteit aantrekkingskracht in de hand werkt.
published by , on 12/11/2007

Af en toe kom ik mensen tegen die zichzelf enkele truukjes hebben aangeleerd. Ze hebben een techniek aangeleerd, en gebruiken die bijvoorbeeld om hun sociale status te communiceren door bijvoorbeeld iemand niet aan te kijken wanneer ze diens hand schudden.

Mis poes.

Stel je even voor dat je iemand terugziet, op een receptie of een andere bijeenkomst. Hij komt op je af, schudt je de hand en begroet je: “Hallo, hoe gaat het?” … maar kijkt de andere kant op? Dit komt heel onoprecht over. Op dat moment communiceert deze man of vrouw een diep innerlijke onzekerheid of uit-balans-zijn. Zeker geen sociale status.

Wat moet je dan wel doen om sociale status én authenticiteit over te brengen. Wel, begin alvast met het in de ogen kijken van de persoon waarmee je de hand schudt. Dát getuigt van zelfzekerheid. Én aandacht! Noem hem of haar bij de naam, neem een aandachtige houding aan. Niet te lang, niet te kort. Timing is cruciaal, en kan pas écht goed doen, wanneer je gedrag vanuit de juiste plek komt. Vanuit een authentieke interesse in de andere. Dan zal men het gevoel hebben dat er een werkelijke verbinding is. Dán creëer jij méér invloed.

Rapport noemen we dit. Overeenstemming. Wanneer je dit consequent doet, zullen anderen je respectvol behandelen. En, omdat iedereen op zoek is naar verbinding, zal men het leuk vinden om jou te komen begroeten.

Dit betekent niet dat je bij één persoon moet blijven ‘hangen’. Ga doelgericht tewerk, met als uitkomst dat je bij veel mensen rapport en verbinding opbouwt.

Hierdoor creëer je een invloedskring. En dan heb je échte sociale status verworven.

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.