FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
Cafeïne
published by , on 02/10/2007

Net als vele andere kleine zelfstandige ondernemers, ga ik nog steeds de baan op. Niet dat ik me daar intussen te goed voor voel, integendeel. Zo kom je nog eens ergens en hou je voeling met wat er bij de bedrijven leeft. En soms beleef je de gekste dingen. Anekdotes zat voor een heel decennium aan columns.

Zo zat ik onlangs aan het onthaal van een bedrijf te wachten op mijn gesprekspartner. Ik slurpte voorzichtig van de tas koffie die de receptioniste mij zo vriendelijk had aangeboden. Toen ik opkeek kwam mijn contactpersoon net de hoek om gedraaid. Bleek dat ik de man enkele jaren terug zelf al eens over de vloer had gehad. Toen was hij op zoek naar een nieuwe job. De dotcom-zeepbel had hem net zijn baan gekost. Hij herkende me evenwel niet.

Voorzichtig met de koffie in de ene hand en de laptop in de andere balancerend, gingen we op pad naar zijn kantoor. Een paar minuten later was ik er voor de zoveelste keer in geslaagd om zonder al te veel morsen een koffie door het hele bedrijf mee te zeulen. Wie regelmatig bedrijven bezoekt, kent dat wel. Vaak beeld ik me in dat het een eerste test is. De manager aan de andere kant van de tafel had me nog steeds niet herkend. 1-0 voor de bezoekers.

Een paar jaar terug had ik hem nochtans voortdurend aan lijn. Als kandidaat belde hij regelmatig op om feedback te krijgen en te geven over de sollicitatiegesprekken die hij gevoerd had. Hij was zeer veeleisend en had er heel veel moeite mee wanneer bedrijven hem geen antwoord gaven na een gesprek. Terecht, want een hoofdzonde in de rekrutering.

Nu zat hij daar in de stoel van de ‘hiring manager’ en praatten we wat bij over de manier waarop zijn bedrijf rekruteert en omgaat met kandidaten. Toen ik hem vroeg wat er gebeurde met de spontane sollicitaties, zei hij dat niemand de tijd had om die brieven te beantwoorden. De goede kandidaten werden weerhouden – gelukkig maar – en wie niet voldeed verdween in één of andere emailbox. Zonder antwoord, zonder dankjewel. Ik kon nog net aan de drang weerstaan om mijn restje koffie ‘per ongeluk’ om te stoten over zijn design vergadertafel. Dat zou de stand meteen op forfaitcijfers brengen.

Ongelooflijk toch hoe iedereen goed genoeg wéét hoe een kandidaat behandeld moet worden, zeker wanneer ze zelf kandidaat zijn. En toch slagen maar weinigen erin om al dat advies in de praktijk te brengen zodra ze zelf manager zijn. En dan vinden we het raar dat we geen kandidaten kunnen vinden voor deze bedrijven? Ach, wat baten kaars en bril… Mijn koffie was intussen helemaal op. Tijd om te vertrekken.

(Deze column verscheen eerder in De Tijd)

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

    Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

    View Results

    Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.