FR
 
STARTPAGE Blogs
 
 
E-learning 2.0: een modewoord of zit hier meer achter?
published by , on 13/09/2007

Vanaf 2002 steeg het gebruik ‘sociale software’ zoals de (overhypte) blogs, wikis, podcasting en social bookmarking spectaculair. Kenmerkend voor sociale sofware is dat iedereen de rol van een auteur kan vervullen en dat er een persoonlijke vorm van communicatie gebruikt wordt.

De kernwoorden voor e-learning 2.0 zijn dan ook ‘community’ en ‘social networking’. In e-learning betekent dit dat het oude patroon (pusblisher publiceert inhoud en student consumeert inhoud) grondig dooreen geschud wordt. In e-learning 2.0 kan inhoud ook gecreëerd worden door de studenten.

Verleden Toekomst
Event-based learning Workflow learning
LMS is king LCMS with an LMS
Evoluerende standaarden Vaste standaarden
WYSIWYG Dynamische inhoud
Metadata? Metadata!
Push technology Pull technology

Michael Dowdy (universiteit van Memphis) stelde een profiel op van de ‘nieuwe e-learner’.

De nieuwe e-learner:

 • verwacht een on demand online environment
 • verwacht ‘informatiefragmenten’ in plaats van hele cursussen
 • verwacht een platvorm voor open discussie en opinievorming
 • verwacht geen entertainment maar feiten
 • wil weten wat soortgenoten gebruiken en aanraden
 • beschikt over uitgebreidere basiscomputervaardigheden als online gebruiker

Post a reaction

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Comments are welcome in English, French or Dutch. Only reactions by authors who have stated their full name and e-mail address will be published. No mention of e-mail addresses will be made on the website. We only require them to enable us to contact the writer of the reaction should this prove necessary. HRMblogs.com reserves the right to delete reactions that are not in conformity with the general conditions and code of behaviour of this website.

recent reactions
 
poll

  Should an employer facilitate the practice of the Ramadan at the workplace?

  View Results

  Loading ... Loading ...

 
 
categories
 
archive
 
Disclaimer

Everything posted on this website/blog is the personal opinion of the individual contributor and does not necessarily reflect the view of BizInfo/HRMblogs or its clients, nor the author respective employer or clients.